În cei peste 25 de ani de activitate am participat la numeroase proiecte de dezvoltare software în toată lumea. Am reușit să adunăm cunoștințe temeinice, know-how pentru a crea o metodologie puternică pentru dezvoltarea de software, pe care o aplicăm cu succes. Metodologiile pentru dezvoltare software se concentrează pe procesul de creare software, pe aspectele organizaționale. Reprezintă un framework care este folosit să structureze, planifice și să controleze procesele de dezvoltare ale unui sistem informatic.
Activitățile principale în dezvoltarea de software
1. Planificarea
Planificarea reprezintă un obiectiv în sine în fiecare activitate întreprinsă. O etapă importantă în dezvoltarea de software o reprezintă formularea și adunarea cerințelor. Clienții, în mod normal, au o idee abstractă cu privire la ceea ce își doresc ca și rezultat final, dar nu știu exact ceea ce ar trebui sa facă produsul software. Inginerii cu experiență sunt cei care recunosc unde sunt cerințele incomplete, ambigue sau chiar în contradicție.
2. Implementarea
Implementarea este partea din proces în care programatorii creează codul pentru proiect.
3. Testarea software-ului
Această parte importantă din proces presupune verificări pentru a descoperi eventualele erori din timp.
4. Documentarea
Design-ul interior al software-ului, în scopul întreținerii și îmbunătățirilor viitoare, se face în timpul dezvoltării propriu-zise. Acestă etapă poate include și crearea unui document API (Interfață de programare a aplicațiilor), pentru uz intern sau extern.
5. Deployment
Deployment-ul începe după ce codul este testat atent, aprobat și vândut sau distribuit într-un mediu de producție. Această etapă poate conține și instalarea, customizarea (cum ar fi setarea parametrilor conform cerințelor clientului), testarea și chiar o posibilă perioadă de evaluare.
6. Întreținere
Această etapă este foarte importantă, ca și menținerea și îmbunătățirea software-ului pentru a face față cerințelor noi descoperite, care pot necesita timp și efort suplimentar, pentru că cerințele ratate pot însemna redesign-ul software-ului.
Contact
Ai o întrebare? Trimite-ne un mesaj utilizând formularul de contact și vei fi contactat în cel mai scurt timp posibil.